Bron : www.promovendum.nl

Milieuzone Rotterdam en Utrecht: voorkom boetes in 2018!


Rijdt u een oudere dieselauto? Pas op, u kunt een boete krijgen in Rotterdam of Utrecht! Daar is namelijk een milieuzone voor personenauto’s ingesteld. ‘Stinkende’ boetes voorkomen? Lees hieronder alles over milieuzones.

Milieuzone voor personenauto’s in Rotterdam en Utrecht

De luchtkwaliteit in grote steden verslechterd. Daarom hebben 13 Nederlandse gemeenten al milieuzones voor vrachtwagens ingesteld. Rotterdam en Utrecht gaan een stapje verder. Hier gelden ook milieuzones voor personenauto’s.

Welke auto mag de milieuzone in Rotterdam en Utrecht niet in?

De milieuzones in Rotterdam en Utrecht zijn verboden voor personen- en bestelauto’s die op diesel rijden en voor 1 januari 2001 voor het eerst een kenteken hebben gekregen. Dit geldt ook voor personen- en bestelauto’s die op diesel/lpg rijden en voor 1 juli 1992 zijn geregistreerd.

Milieuzone Rotterdam 2018

Milieuzone Rotterdam omvat onder andere: het stationsgebied, de Stadsdriehoek, de wijk Cool en het Oude Westen. Dieselauto’s van voor 2001 zijn vanaf 1 januari 2016 al niet meer welkom. Dit geldt ook voor benzineauto’s van voor juli 1992.  Edit H. Coops : de website gemeente Rotterdam geeft het volgende aan :  gezonderelucht.nl  Hier kun je een kenteken check doen.

Milieuzone Rotterdam 2017

Milieuzone Utrecht 2018

De zone omvat: het stationsgebied, de Jaarbeurs, de Binnenstad en enkele aangrenzende wegen. De milieuzone geldt sinds 1 januari 2015 voor personenauto’s en bestelbusjes die op diesel rijden en vóór 1 januari 2001 voor het eerst een kenteken hebben gekregen. Voor vrachtwagens geldt de milieuzone al sinds 2007.

Milieuzone Utrecht 2017

Ontheffing milieuzone

In bepaalde gevallen kunt u ontheffing krijgen, waardoor u wel binnen de milieuzones in Rotterdam of Utrecht mag rijden. Bijvoorbeeld wanneer u eenmalig met een camper de milieuzone in wil rijden (om vakantiespulletjes in te pakken!), of wanneer u een oldtimer heeft. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeentes.

Boete milieuzone personenauto’s

Rijdt u toch met een vervuilende auto in milieuzone van Utrecht of Rotterdam? En heeft u geen ontheffing? Dan betaalt u een boete van 90 euro, exclusief 9 euro administratiekosten.

Milieuzones Nederland

Ook andere steden denken na over milieuzones voor personenauto’s, brommers en scooters.

  • Milieuzone Amsterdam: vanaf 1 januari 2018 worden alle brommers en scooters van voor 1 januari 2011 geweerd. Daarnaast worden geen nieuwe parkeervergunningen meer afgegeven voor dieselauto's die gebouwd zijn voor 1 januari 2005, of benzineauto's van voor 1 juli 1992
  • Milieuzone Leiden: mogelijk vanaf 2020 verbod op vervuilende brommers en scooters in het centrum.
  • Milieuzone Nijmegen: gemeente onderzoekt milieuzone voor vervuilende brommers en scooters.
  • Milieuzone Arnhem: gemeente neemt dit jaar een besluit over de uitbreiding van de milieuzone voor oude personenauto’s, bestelbusjes en snor- en bromfietsers.

 

 

Lage bijtelling ?

een youngtimer heeft een bijtelling van 35 procent over de dagwaarde van de auto, zo rij je met je zakelijke auto ook privé lekker comfortabel. netto bijtelling vanaf een paar tientjes per maand. tijdens uw bezoek rekenen we het U graag voor.

 

 

Automobielbedrijf H.Coops

Papegaaiweg 5

7345 AB  Wenum Wiesel

055-2600128

 

let op : geopend op afspraak !

ook 's avonds en in weekend mogelijk

Volvo BT Phone P2

Multimedia anno 2018 in een door ons geleverde Volvo youngtimer, mogelijk door de VDASH BLUETOOTH module, muziek streamen vanaf je telefoon als of je in een concertzaal zit en telefoon bediening origineel Volvo. Ook voor Volvo's zonder telefoon optie af fabriek geleverd zijn mogelijk.

Web Analytics